Zeolit u prahu za zube

Zeolit u prahu za zube i prirodnu pastu

Zeolit je mineral koji sve više dobija pažnju u svetu oralne higijene. Iako je prvobitno poznat po svojoj upotrebi u filterima za vodu i industrijskim primenama, danas se koristi i kao sastojak u pastama za zube i drugim proizvodima za oralnu negu, kozmetiku i zdravlje (zeolit klinoptilolit). Zeolit nudi brojne potencijalne prednosti za zdravlje usne duplje, uključujući uklanjanje neprijatnih mirisa, izbeljivanje zuba i  čišćenje. U ovom članku ćemo videti kako zeolit u prahu za zube (zeo prah) utiče na oralnu higijenu i kako ga uključiti u svakodnevnu negu usne duplje.

Šta je zeolit?

Zeolit je kristalna struktura koja se sastoji od aluminijumskih, silikatnih i kiseonikovih atoma, a često sadrži i različite metalne i alkalne jone. Zeoliti su prirodni minerali koji se često koriste u različitim tehničkim, industrijskim i ekološkim aplikacijama zbog svojih različitih svojstava, poput sposobnosti apsorpcije i adsorpcije.

Zeoliti su prirodni minerali koji se sastoje od mikroporozne strukture koja ima sposobnost apsorpcije i adsorpcije. To znači da zeoliti mogu privući i zadržati različite čestice, uključujući nečistoće i toksine. U kontekstu oralne higijene, zeolit se često koristi zbog svoje sposobnosti da apsorbuje neprijatne mirise, nečistoće i za izbeljivanje zuba.

Zašto je zeolit u prahu za zube koristan?

Zeolit predstavlja minerale, koji imaju sposobnost adsorpcije odnosno vezivanja štetnih materija na svojoj površini. Kada se upotrebljava kao sastojak prirodne paste za zube služi za jačanje desni i zaustavljanje krvarenja, izbeljivanje i dezinfekciju usne duplje, odnosno eliminaciju bakterija koje stvaraju biofilm na površini zuba. Zeolit u prahu za zube deluje antibakterijski i na taj način uklanja neprijatan zadah. [1]

Paste za zube sa zeolitom su prirodna alternativa komercijalnim pastama koje sadrže hemikalije za izbeljivanje i borbu protiv zadaha. Efikasno i sigurno pranje zuba. Pomaže u sprečavanju infekcija i krvarenja desni.

Najbolja zeolit pasta za zube

Ukoliko želite da koristite prirodnu pastu za zube, koja od sastojaka sadrži i zeolit savetujemo da koristite pastu Angel Bio Therapy.

 

Prirodna pasta za zube Angel Bio Therapy čisti zube, usnu duplju i osvežava duh uz pomoć prirodnih sastojaka, bez dodatka štetnih hemikalija. Za negu usta, sluzokože usne duplje, desni i zuba.

Pored zeolite sadrži aktivni ugalj, etarsko ulje nane, kokosovo ulje i ksilitol.

Prirodna zubna pasta za negu i održavanje higijene usne duplje. Sadrži zeolit i aktivni ugalj koji nežno čisti i uklanja ostatke hrane, kao i druge prirodne sastojke koji unapređuje zdravlje zuba. Ukoliko vam je zdravlje prioritet, imate osetljive zube i desni, onda je naša prirodna pasta za zube pravi izbor za vas i vašu porodicu.

Glavni sastojci ove prirodne paste za zube su zeolit, ulje kokosa, aktivni ugalj, etarsko ulje nane, ksilitol.

Pasta za zube sa zeolitom: Sastav

Pored zeolita, ova pasta sadrži i sledeće sastojke:

 • Aktivni ugalj – Uklanja fleke sa zuba i dezinfikuje usnu duplju. Vezuje nečistoće na svojoj površini. Aktivni ugalj za zube ima antibakterijska svojstva.
 • Ulje kokosa– Kokosovo ulje smanjuje nakupljanje plaka i kamenca na zubima i smiruje upalu desni.
 • Eterična ulja nane– Ovo ulje mente ima blagotvoran uticaj na usnu duplju, osvežava dah i daje prijatan miris, smanjuje razvoj bakterija. Etarska ulja nane, kao i ulja žalfije su prirodni antiseptik. Kapi eteričnog ulja nane daju ovoj pasti prijatan miris i osvežavaju sluzokožu usne duplje.
 • Ksilitol– Ksilitol je prirodan brezin šećer koji štiti zube od nastanka karijesa.

Ovde možete videti jedno od iskustava naših korisnika:

Prirodna pasta za zube iskustva

Koje su prednosti korišćenja prirodne paste za zube sa zeolitom?

 • Izbeljivanje zuba – zeolit u kombinaciji sa aktivnim ugljem efikasno izbeljuje zubnu gleđ
 • Apsorpcija i adsorpcija – zahvaljujući osobinama zeolita, nečistoće iz usne duplje se efikasnije eliminišu
 • Efikasno osvežava dah – Zahvaljujući etarskim uljima naša pasta za zube osvežava dah bez upotrebe dodatnih hemijskih sredstava koja se mogu naći u komercijalnim pastama za zube.
 • Smanjuje upalne procese – Prirodni sastojci blagotvorno utiču na osetljive desni, smanjuju upalne procese i krvarenje.
 • Uklanja fleke na zubima – Prirodna pasta za zube uklanja fleke i ne oštećuje zubnu gleđ jer nema agresivnih sastojaka koji se mogu naću u komercijalnim pastama za izbeljivanje zuba.
 • Čisti zube na siguran i zdrav način– Za razliku od komercijalnih pasti za zube, prirodna pasta za zube bez fluora ne sadrži fluoride ni fluor, ni druge štetne sastojke koje mogu imati negativan uticaj na celokupno zdravlje.
 • Sigurna za celu porodicu – Angel Bio Therapy pasta za zube i prirodna kozmetika je sigurna za upotrebu kako za odrasle, tako i za decu, trudnice i dojilje.
 • Ne oštećuje zubnu gleđ– Ne sadrži agresivne supstance koje mogu ošteti zube. Ne pojačava osetljivost zuba.

Upotreba: Nanesite malo paste na četkicu, temeljno operite zube i usnu duplju i isperite vodom.

Cena ove paste za zube je 650,00 rsd, a plaćanje je pouzećem. Neto: 50ml. Prirodan proizvod koji mogu da koriste i deca, trudnice i dojilje.

NARUČITE PASTU ZA ZUBE SA ZEOLITOM

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa