Često koristimo reč “imunitet” i fraze kao što su “jak imunitet” ili “pad imuniteta” u svakodnevnom govoru, ali da li zaista razumemo šta je imunitet? Odgovor je nažalost najčešće negativan. Zbog toga je izuzetno značajno pravilno se informisati i sakupiti što više proverenih informacija o imunitetu, jer se znanjem sprovodi prevencija većine bolesti, a samim tim uspešno čuva zdravlje i održava dobro opšte stanje organizma. Zato smo mi za vas napravili Biocea Plus biljni dodatak ishrani!

Šta je onda zapravo imunitet? Imunitet se najlakše može definisati kao sposobnost organizma da se odupre i odbrani od virusnih, bakterijskih, gljivičnih infekcija, različitih bolesti i drugih vidova biološke i hemijske opasnosti (biljni i životinjski otrovi, štetne materije).

Nauka razlikuje dve vrste imuniteta – urođeni i stečeni

Urođeni imunitet je nešto sa čime se rađamo i on predstavlja našu prirodnu barijeru i prvu liniju odbrane, što znači da je prisutan i pre pojave izazivača imunog odgovora (antigena) i na njih reaguje isto, tj. nespecifično.

Stečeni imunitet se, međutim, razvija postepeno i specifično reaguje na svaki antigen, pamteći svaki kontakt, što omogućava pokretanje imunog odgovora i odbranu organizma čak i mnogo godina nakon prvog susreta sa određenim antigenom. Glavne komponente stečenog imuniteta su B i T limfociti, koji spadaju u red belih krvnih zrnaca. Razlikuju se po tome što B limfociti nemaju sposobnost da sami uđu u inficirane ćelije, već proizvode antitela, koja se vezuju za različite antigene (npr. bakterije), a zatim šalju signal fagocitima (specijalizovanim ćelijama “čistačima”) da te komplekse antigen-antitelo unište. T limfociti, sa druge strane, mogu direktno da napadnu i eliminišu virusom inficirane ćelije i kancerogene ćelije, što im daje vodeću ulogu u ćelijski posredovanom imunitetu.

I više je nego očigledno da imuni sistem ima zahtevan zadatak da naše telo održi zdravim i otpornim, i u većini slučajeva za nas to obavlja veoma dobro. Zbog toga moramo raditi neprestano na našem imunitetu i dok smo zdravi, a ne samo u situacijama kada se bolest već razvije. U tome nam pored pravilne ishrane u velikoj meri može pomoći i racionalna primena dijetetskih suplemenata na bazi vitamina, ili drugih supstanci poput…

Preparat je prilagođen za upotrebu najširoj populaciji, uključujući i decu, i može se koristiti tokom cele godine, a posebno u periodima smene godišnjih doba ili sezone gripa i respiratornih infekcija.

Biocea Plus je biljni dodatak ishrani koji doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa i smanjuje umor i iscrpljenost. Ehinacea je biljka koja se koristi kod kašlja, prehlade, bronhitisa, infekcije urinarnog trakta, inflamacije sluzokože usta i ždrela kako sastojak prirodne paste za zube, sklonosti ka infekcijama, te rana i opekotina. Plod zove poznat je kao tradicionalan lek za prehladu, groznicu, a koristi se i kao dijaforetik, laksativ i diuretik dok je origano delotvoran kod respiratornih tegoba uključujući kašalj, inflamaciju bronhijalne sluzokože i kao ekspektorans. U narodnoj medicini origano se koristi kod dispepsije, bolnih menstruacija, reumatoidnog artritisa, urinarnih tegoba i kao dijaforetik. Biocea Plus je biljni proizvod na bazi suvih ekstrakata herbe ehinacee, ploda zove i herbe origana. Način konzumiranja: dve kapsule jednom ili dvaput na dan, pre jela

Vaša korpa