Kako skinuti celulit?

Kako skinuti celulit prirodno i brzo?

Celulit, često opisan kao “narandžina kora”je pojava gde je koža na određenim delovima tela grudvasta ili neravna, s vidljivim udubljenjima. Iako se celulit često povezuje s telesnom težinom, važno je napomenuti da i mršave osobe mogu imati celulit. Čak 90% žena u nekom periodu svog života ima problema sa celulitom, tako da veliki broj osoba svakodnevno traži način kako skinuti celulit.

Ova pojava često je posledica kombinacije genetike, hormonalnih promena i drugih faktora. Bez obzira na uzrok, mnogi traže načine kako bi smanjili vidljivost celulita. U nastavku, videćemo nekoliko korisnih strategija koje vam mogu pomoći da se suočite s ovim izazovom i osećate se bolje u svojoj koži.

Celulit ne predstavlja opasnost na zdravlje i ne boli, svrbi ili slično, ali utiče na izgled i samopouzdanje osoba kod kojih se pojavljuje.

Šta je celulit?

Celulit predstavlja kvrgavu, ispupčenu, neravnu kožu koja se najčešće javlja na bokovima, butinama, zadnjici i stomaku. Može se javiti i na rukama.

Celulit je površinska masnoća, koja se nalazi odmah ispod prvog sloja kože i sastoji se od masnih ćelija koje se drže vlaknastim trakama, i koži daju neravan rupičast izgled, odnosno izgled “kore pomorandže”.

Celulit nastaje kao posledica mikrocirkulacije potkožnog tkiva, promena u metabolizmu masti i slabljenja vezivnog tkiva.

Javlja se kod 90% žena i 10% muškaraca.

Razlozi zbog kojih se javlja celulit su:

  • Genetski faktori
  • Ishrana
  • Procenat masnoće u telu
  • Debljina kože
  • Trudnoća
  • Gojaznost
  • Starenje
  • Neaktivan način života
  • Prekomerno sedenje

Gde se najčešće javlja celulit?

Celulit se javlja na delovima tela gde se masne ćelije lakše talože. Najčešće se javlja na butinama, zadnjici, stomaku i gornjim delovima ruku.

Generalno celulit na telu možemo podeliti u 3 stadijuma [1]:

  1. Stadijum 1 – Blago vidljiv celulit, kada se pritisne koža onda se može videti narandžina kora, uglavnom od jedne do 4 neravnine
  2. Stadijum 2 – Srednje vidljiv celulit, uglavnom od 5 do 9 neravnina
  3. Stadijum 3 – Jako vidljiv celulit, 10 i više neravnina

Od stadijuma celulita zavisi i koliko vremena će biti potrebno da se smanji vidljivost.

Kako skinuti celulit?

Postoji nekoliko načina da se smanji ovaj problem, od kojih su najčešći nanošenje određenih preparata, vežbanje, ishrana, ali i medicinski i estetski tretmani.

  1. Kreme i gelovi

Anticelulit gel

Postoje mnogobrojne kreme i gelovi na tržištu koje se koriste za uklanjanje celulita.

Najefikasniji preparat za skidanje celulita je Anticelulit Gel Angel Bio Therapy.

Ovaj gel razbija masne ćelije, poboljšava cirkulaciju i elastičnost kože što dovodi do eliminacije celulita.

Anticelulit gel iz asortimana Angel Bio Therapy prirodne kozmetike pomaže u borbi protiv celulita, masnih ćelija ispod kože, smanjenju vidljivosti celulita, jačanju kože, boljoj cirkulaciji, izgledu i stanju kože. Zbog svojih prirodnih sastojaka ovaj gel ne zagreva kožu, niti je hladi, tako da daje prijatan osećaj nakon nanošenja. Glavni aktivni sastojci ovog preparata za celulit su ekstrakt bršljena i ulje grejpfruta. Rezultati nakon nanošenja ove kreme su vidljivi već nakon 7 dana.

Ekstrakt bršljena – Ubrzava stvaranje hijaluronske kiseline, čini kožu mekšom i elastičnijom. Prodire duboku u kožu, eliminiše masne ćelije, ubrzava cirkulaciju, jača kožu i uklanja celulit. Ima antiupalna svojstva i bogat je antioksidansima. Bogat je polifenolima, odnosno saponinima i flavonoidima koji smanjuju potkožnu masnoću. Deluje adstringentno, antioksidantno, tonirajuće i umirujuće. Jednostavno rečeno – pročišćava kožu. Sadrži kompleks saponina koji deluju protiv celulita tako što sprečavaju akumulaciju tečnosti u koži.

Ulje grejpfruta – Najvažniji deo grejpfruta jesu flavonoidi. Njihov značaj za masti, pa i za celulit, je veliki. Oni utiču na uklanjanje masti iz digestivnog trakta. To znači da će se masti, ako nisu ušle u krv, samo izbaciti iz organizma. Otići iz tela. Grejpfrutom se takođe reguliše metabolizam u limfi. Samim tim što će ona biti manje manje zamašćena, njeno taloženje ispod kože, koje je takođe jedan od većih uzročnika celulita, može biti potpuno eliminisano. Sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i tako usporava starenje kože. Ima antibakterijske osobine i pročišćava kožu. Uz adstringentno delovanje doprinosi ušvršćivanju kože. Čest je sastojak anticelulit proizvoda i ima veoma prijatan miris.

Cena ovog gela je 650,00 rsd, a plaćanje je pouzećem.

POGLEDAJTE VIŠE O ANTICELULIT GELU

Ovde možete videti iskustva korisnika:

Anticelulit gel pre i posleAnticelulit gel

  1. Masaža

Postoje neki tipovi masaža koje se koriste za razbijanje celulita.

Vakum masaža, aromaterapija, suvo četkanje i druge masaže za razbijanje masti su najčešće.

  1. Medicinski i kozmetički tretmani

Medicinski i estetski tretmani koje se koriste za uklanjanje celulita su radio terapija, ultrazvuk, elektrostimulacije i sl.

  1. Mezoterapija

Ubrizgavanje injekcija sa kolagenom na mesto gde se celulit nalazi je jedan od tretmana i načina kako se rešiti celulita.

  1. Vežbanje

Fizička aktivnost može biti značajna kada je u pitanju celulit.

Vežbanje ubrzava metabolizam i razlaganje masnih ćelija koje formiraju celulit.

Redovan trening smanjuje masne naslage, povećava mišićnu masu i pozitivno utiče na vezivno tkivo u koži i smanjenje celulita. Takođe, cirkulacija je bolja na mestima zahvaćenim celulitom.

Efikasne vežbe za celulit koje možete da probate su:

  • Izdržaj (plank)
  • Čučnjevi
  • Trčanje
  • Vožnja bicikla
  • Joga

Koje su najbolje vežbe za skidanje celulita?

Kardio trening

Ukoliko vas zanima kako skinuti celulit vežbanjem, preporučujemo kardio trening. Kardio vežbe troše kalorije i smanjuju procenat masti u organizmu koje utiču na problem sa celulitom. Trčanje, vožnja bicikla, pešačenje su najbolje kardio vežbe za borbu sa celulitom.

Čučnjevi

Čučnjevi zatežu kožu zadnjice i butina i smanjuju celulit. Postoji nekoliko varijanti ove vežbe od kojih su najefikasniji klasični čučanj i čučanj sa iskorakom. Ukoliko tek počinjete sa treningom, izvodite ove vežbe bez tegova, a kada uđete u formu možete početi i sa težinama. Poboljšavaju protok krvi i ubrzavaju razbijanje masnih ćelija.

Izdržaj

Plank ili izdržaj je vežba koju možete raditi bilo gde i u bilo kom trenutku, a prednost je da ubrzava cirkulaciju celog tela i pogodna je za uklanjanje celulita na različitim delovima tela.

Kako ishrana utiče na celulit?

Prekomeran unos šećera može uticati na pojavu celulita.

Takođe, hrana bogata solima utiče na smanjenje količine vode u koži, pa je celulit vidljiviji.

Zdrava i uravnotežena ishrana, i dovoljan unos vode može pomoći u uklanjanju celulita.

Iako celulit nije direktna posledica gojaznosti, smanjenje težine i vežbanje pomažu u rešavanju ovog problema.

Izbegavajte alkohol, gazirane sokove, suhomesnate proizvode i brzu hranu. Ovo hrana je puna toksina, nepotrebnih kalorija i masti.

Uvrstite sveže voće i povrće u ishranu, ribu. Ova hrana je bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima koje pomažu u borbi sa celulitom.

Namirnice koje mogu ubrzati uklanjanje celulita su:

  • Borovnice
  • Kupine
  • Losos
  • Suncokret
  • Zeleni čaj
  • Maslinovo ulje
  • Crna čokolada

Namirnice koje treba da izbegavate:

  • Pomfrit
  • Začinjena hrana
  • Pekarski proizvodi
  • Brza hrana
  • Gazirani i voćni sokovi puni šećera
  • Komercijalni voćni jogurt
  • Alkohol

Detaljnu listu hrane za celulit možete pogledati ovde.

Kako skinuti celulit na zadnjici?

Najčešća mesta na kojima se celulit javlja su zadnjica i butine.

Možete smanjiti vidljivost celulita na ovim delovima dela uz kombinaciju gela, vežbanja i ishrane.

Neophodno je da nanosite anticelulit gel, radite vežbe koje pogađaju zadnjicu i poboljšavaju cirkulaciju i smanjite unos šećera.

Najbolje vežbe za uklanjanje celulita na zadnjici su čučnjevi, čučnjevi sa iskorakom, istezanje gluteusa i sl.

Kako da skinem celulit sa butina?

Celulit se na butinama kod žena javlja često jer je to mesto gde se prirodno taloži više masti. Najefikasniji način za uklanjanje celulita sa butina su nanošenje anticelulit gela, masaža butina, redovan unos vode (10 čaša dnevno), smanjenje telesne težine, kao i vežbe koje targetuju ovaj deo tela.

Najbolje vežbe sa skidanje celulita su čučnjevi, čučnjevi sa skokom, čučnjevi sa iskorakom, bočni iskoraci i sl. vežbe koje zatežu mišiće i kožu butina.

Domaći recepti za skidanje celulita

Postoje neki domaći recepti koji vam mogu pomoći u skidanju celulita.

Maska od kafe za celulit

Maska od kafe za celulit je jedan od najčešćih domaćih recepata za celulit.

Kako se pravi ova maska?

Pomešajte dve šolje mlevene kafe, pola šolje smeđeg šećera i 2 kašike maslinovog ulja, dok ne dobijete homogenu smešu.

Utrljajte ovu smesu nežno na mesta gde se nalazi celulit. Masirajte područje na koje nanosite masku.

Ostavite da odstoji neko vreme, nakon toga isperite. Kafein iz kafe može pomoći u smanjenju celulita.

Glina za celulit

Glina poboljšava cirkulaciju, i podstiče razvoj kolagena u koži.

Kako napraviti masku od gline za celulit?

Pomešajte 3 šolje vode sa jednom šoljom gline i dodajte kašiku maslinovog ulja.

Prokuvajte ovu smesu. Kada se ohladi nanesite ovu masku na celulit i pokrijte sa folijom. Ostavite da odstoji sat vremena i nakon toga isperite.

Jabukovo sirće za celulit

Jabukovo sirće je bogato kalijumom, kalcijumom i magnezijumom, a ovi minerali izbacuju toksine i regulišu zadržavanje vode i smanjuju vidljivost celulita.

Kako se pravi?

Pomešajte jednu šolju sirćeta sa dve šolje vode i dodajte malo meda.

Utrljate smesu na celulit ostavite da odstoji pola sata i nakon toga isperite sa toplom vodom.

Kako skinuti celulit brzo i efikasno?

 

Najefikasniji način za eliminisanje celulita, zatezanje i hidriranje kože je upotreba anticelulit gela uz druge savete, a to su masaža, vežbanje i zdrava ishrana.

Anticelulit gel je namenjen za negu kože koja je sklona pojavi celulita. Sadrži ekstrakt bršljena koji doprinosi boljoj nezi i izgledu kože. Čini kožu glatkom i mekom na dodir. U sastavu gela se nalazi i eterično ulje grejpfruta koje uklanja masti i bršljen koji prodire duboko u kožu i uništava celulit. Cena ovog gela je 650,00 rsd, a plaćanje je pouzećem.

NARUČITE ANTICELULIT GEL

Vaša korpa