Krema za strije

Koja je najbolja krema za strije?

Određene promene na telu, bilo da je reč o naglom rastu, trudnoći, hormonalnim promenama ili promenama u telesnoj težini, mogu doneti i neželjene pratioce u vidu strija na koži, zbog čega veliki broj ljudi svakodnevno traži kremu za strije koja će rešiti problem.

Srećom, postoji širok spektar preparata i krema za strije koje su dizajnirane kako bi pomogle u smanjenju vidljivosti i prevenciji nastanka novih strija. U ovom članku, videćemo ćemo kako odabrati najbolju kremu za strije.

Iako strije predstavljaju neprijatnu pojavu, važno je znati da su one normalan deo života. Međutim, ako želite smanjiti njihovu vidljivost ili ih sprečiti, odabir prave kreme za strije je veoma važna kada je u pitanju nega kože.

Svaka osoba i njena koža su jedinstvene, pa je važno razmotriti različite faktore prilikom odabira kreme kako biste postigli najbolje rezultate i uklonili strije.

U nastavku ćemo istražiti šta treba uzeti u obzir prilikom biranja preparata za strije, bez obzira da li je to gel, krema ili mleko i kako pronaći proizvod koji odgovara vašim individualnim potrebama.

Šta su strije, kako nastaju i koju su uzroci?

Strije su vrsta ožiljka na koži koje se javljaju kada se koža skuplja i širi u kratkom vremenskom periodu. Ove nagle promene utiču na oštećenja i pucanje kolagena i elastina koji održavaju čvrstoću kože i dolazi do oštećenja tkiva i srednjeg sloja kože. Kada dođe do rupture kolagena i koža počine da se oporavlja, pojavljuju se strije koje izgledaju kao uske trakice, paralelne pruge, drugačije boje u odnosu na kožu. Kao kada je u pitanju i celulit, mnogobrojni faktori mogu uticati na pojavu strija.

Postoje različiti razlozi nastanka strija kao što su:

 • Posledica naglog rasta u pubertetu
 • Trudnoća – strije se često javljaju tokom trudnoće, jer pored rastezanja kože stomaka dolazi i do hormonalnih promena koje utiču na pojavu strija
 • Gojaznost
 • Brzo povećanje ili smanjenje telesne težine
 • Nagli rast mišića, najčešće prouzrokovan vežbanjem
 • Genetski faktori
 • Mazanje kože kremama sa kortikosteroidima u dužem vremenskom periodu
 • Neka zdravstvena stanja poput Kušingove bolesti i Marfan sindroma

Kako odabrati najbolju kremu za strije?

Da biste najefikasnije uklonili strije potrebno je da odaberete preparat koji će dubinski da neguje kožu i oporavlja oštećene slojeve.

Proizvodi sa vitaminom A, E, kokosovim ulje, ši buterom, jojobom i drugim prirodnim uljima su se pokazali najefikasniji protiv strija. Nadalje, vitamin C pomaže u sintezi kolagena koji je neophodan za oporavak kože na mestu na kojem se nalaze strije. Vitamin A pomaže zarastanje kože i proizvodnju kolagena. Vitamin E je antioksidans koji oporavlja kožu. Kokosovo ulje, ši buter, jojoba prodiru duboko u kožu i hidriraju je.

Najefikasnija krema protiv strija je ona koja ima antiupalno dejstvo, prodire duboku u kožu i oporavlja kolagen čije pucanje dovodi do stvaranja strija.

Izbegavajte retinol pošto on može biti štetan, naročito ako ste trudni ili dojite. Koristite kreme protiv strija koje sadrže prirodnu zamenu za retinol.

Izbegavajte proizvode koji sadrže parabene, sulfate, silikone i druge štetne supstance, naročito u trudnoći. Preparati koji u sebi sadrže veštačke mirise i sl., isušuju kožu i mogu još i pogoršati vidljivost strija.

Koja je najbolja krema za strije?

Angel Therapy mleko za strije

Najbolje krema protiv strija je u stvari mleko za strije Angel Bio Therapy.

Sadrži hranljiva biljna ulja bakučiola, nevena i badema koja štite i neguju kožu, dajući joj mekši i glatkiji izgled. Kolagen, vitamin E i alantoin doprinose osećaju zatezanja i zaglađivanja kože. Kolagen utiče na brži oporavak ožiljaka.

Mleko je vrlo je lagano i ne masti kožu. Ostavlja prijatan osećaj meke i baršunaste kože. Može se koristiti za negu celog tela. Ova krema uklanja i smanjuje prisustvo strija na koži. Bele, crvene ili strije bilo koje boje postaju prošlost. Prirodna kozmetika za prevenciju strija.

Ovo mleko sadrži sledeće prirodne sastojke:

 • Bakučiol ulje– Ulje bakučiola oporavlja kožu na mestima gde se strije nalaze i na taj način ih čini manje primetnim. Ima izrazit anti age efekat, usporava starenje kože. Ovo ulje je zamena za retinol i bogato je vitaminom A.
 • Neven– Ulje nevena ubrzava stvaranje novih ćelija kože i prekriva strije. Ovaj ekstrakt značajno poboljšava izgled kože. Deluje kao antioksidant i štiti kožu od slobodnih radikala. Hidrira kožu.
 • Bademovo ulje– Služi za hidrataciju kože i uklanja crvenilo strija, čest je sastojak krema.
 • Kolagen– Ojačava kožu i sprečava nastanak novih strija. Oštećenje kolagena uzrokoje strije, što ga više ima manja je šansa za nastanak strija.
 • Vitamin E– Antioksidans koji ubrzava nestanak strija i ožiljaka. Utiče na proizvodnju kolagena.
 • Alantoin– Eliminiše mrtve ćelije kože i ubrzava razvoj novih kako bi strije zarasle. Poboljšava sintezu kolagena.

Zbog svog sastava pogodno je i za trudnice, dojilje i decu. Ovo je najbolja krema za strije u trudnoći. Ovaj melem za strije je potpuno prirodni tretman za uklanjanje strija.

Ovde možete videte iskustva korisnika ovog mleka:

Mleko strijeMleko protiv strijaAngel Therapy mleko za strije iskustva

Mleko za strijeAngel Therapy mleko za strije iskustvaMleko za strije

Upotreba: 1-2 puta dnevno naneti mleko na delove tela na kojima su vidljive strije. Lagano utrljati i sačekati da koža upije. Naročito je korisno za strije koje nastaju u trudnoći.

Cena mleka za strije je 750,00 rsd, a plaćanje je pouzećem. Neto je 200 ml.

NARUČITE MLEKO ZA STRIJE

Krema protiv strija – zaključak:

Važno je birati proizvode s kvalitetnim sastojcima koji hidriraju, regenerišu i poboljšavaju elastičnost kože i sintezu kolagena.

Ključni faktor je redovno korišćenje preparata, jer redovna nega kože igra ključnu ulogu u smanjenju vidljivosti strija.

Zbog svega ovog najefikasniji proizvod za eliminaciju strije je Angel Bio Therapy mleko za strije.

Vaša korpa