Kako ukloniti strije

Kako ukloniti strije brzo i efikasno?

Promene na koži kao što su strije se mogu javiti u bilo kom periodu života. Ovi ožiljci na koži ne predstavljaju opasnost po zdravlje, ali utiču na izgled i samoupouzdanje osoba kod kojih se pojavljuju, pogotovo kada su vidljive na izloženim delovima tela. U ovom tekstu ćemo videti šta su strije, kako nastaju i kako ukloniti strije.

Šta su strije?

Strije su vrsta ožiljka na koži koje se javljaju kada se koža skuplja i širi u kratkom vremenskom periodu. Ove nagle promene utiču na oštećenja i pucanje kolagena i elastina koji održavaju čvrstoću kože i dolazi do oštećenja tkiva i srednjeg sloja kože. Kada dođe do rupture kolagena i koža počine da se oporavlja, pojavljuju se strije koje izgledaju kao uske trakice, paralelne pruge, drugačije boje u odnosu na kožu.

Količina i intenzitet strija koje se javljaju su različite od osobe do osobe. Neke osobe neće razviti strije dok se kod drugih javljaju češće. Neke studije pokazaju da promene u nivoima različitih hormona mogu uticati na pojavu strija, što se najčešće javlja tokom trudnoće. Ukoliko imate više kolagena u koži veća je šansa da se kod vas neće formirati strije. Međutim, količina kolagena u telu opada sa godinama.

Zašto se javljaju strije?

Postoje različiti razlozi nastanka strija kao što su:

 • Posledica naglog rasta u pubertetu
 • Trudnoća – strije se često javljaju tokom trudnoće, jer pored rastezanja kože stomaka dolazi i do hormonalnih promena koje utiču na pojavu strija
 • Gojaznost
 • Brzo povećanje ili smanjenje telesne težine
 • Nagli rast mišića, najčešće prouzrokovan vežbanjem
 • Genetski faktori
 • Mazanje kože kremama sa kortikosteroidima u dužem vremenskom periodu
 • Neka zdravstvena stanja poput Kušingove bolesti i Marfan sindroma

Simptomi pojave strija

Simptomi su očigledni i vidljivi – promene na koži koje se javljaju na stomaku, nogama, butinama, zadnjici, grudima i rukama i izgledaja kao dugačke uske trakice, odnosno paralelne pruge.

Mogu biti bele, crvene strije, ljubičaste, roze, smeđe ili tamnije boje u zavisnosti od boje kože. Kada se prvi put pojave moguća je i pojava svraba na tim mestima.

S vremenom strije izblede i izgledaju kao da se nalaze dublje u koži. Ukoliko prođete prstima nežno i polako preko strija možete osetiti blago udubljenje.

Kako ukloniti strije?

Kao svaki ožiljak, strije se povlače posle nekog vremena, ali veoma teško u potpunosti.

Postoje neki tretmani koji mogu smanjiti vidljivost strija, kao i svrab. Iako se često može čuti da je sunčanje efikasan način za uklanjanje strija, ovo je potpuno pogrešno jer može povećati vidljivost strija.

Postoje različiti kozmetički preparati na tržištu koji se koriste za uklanjanje strija poput krema za strije, melema, gelova i losiona. Međutim, većina od njih ne sadrži kvalitetne sastojke koji dugotrajno deluju. Mnogi sadrže i retinol koji je štetan za trudnice i dojilje. Mnogi sadrže i parabene, silikone i veštačke dodatke.

Najefikasniji način za uklanjanje strija je korišćenje mleka za uklanjanje strija koji sadrži prirodne sastojke koji se duboko upijaju u kožu i tretiraju uzrok pojave strija, a to su oštećenja kolagena i elastina. Ovo mleko se zove Angel Bio Therapy mleko za strije.

Kako deluje Angel Therapy mleko za strije?

Sadrži hranljiva biljna ulja bakučiola, nevena i badema koja štite i neguju kožu, dajući joj mekši i glatkiji izgled. Kolagen, vitamin E i alantoin doprinose osećaju zatezanja i zaglađivanja kože. Vrlo je lagano i ne masti kožu. Ostavlja prijatan osećaj meke i baršunaste kože. Može se koristiti za negu celog tela. Ova krema uklanja i smanjuje prisustvo strija na koži. Bele, crvene ili strije bilo koje boje postaju prošlost.

Ovo mleko sadrži sledeće prirodne sastojke:

 • Bakučiol ulje – Ulje bakučiola oporavlja kožu na mestima gde se strije nalaze i na taj način ih čini manje primetnim. Ima izrazit anti age efekat, usporava starenje kože.
 • Neven – Ulje nevena ubrzava stvaranje novih ćelija kože i prekriva strije. Ovaj ekstrakt značajno poboljšava izgled kože. Deluje kao antioksidant i štiti kožu od slobodnih radikala. Hidrira kožu.
 • Bademovo ulje – Služi za hidrataciju kože i uklanja crvenilo strija, čest je sastojak krema.
 • Kolagen – Ojačava kožu i sprečava nastanak novih strija. Oštećenje kolage uzrokoje strije, što ga više ima manja je šansa za nastanak strija.
 • Vitamin E – Antioksidans koji ubrzava nestanak strija i ožiljaka.
 • Alantoin – Eliminiše mrtve ćelije kože i ubrzava razvoj novih kako bi strije zarasle.

Zbog svog sastava pogodno je i za trudnice, dojilje i decu. Ovo je potpuno prirodni tretman za uklanjanje strija.

Da bi u potpunosti uklonili strije neophodno je da ovo mleko:

 • Koristite tačno iznad strija kako bi uklonili i starije strije
 • Masirate mleko kako bi se maksimalno upilo i ušlo u dublje slojeve kože
 • Koristite mleko redovno u dužem periodu, kako bi videli efikasne rezultate

Ovde možete videti iskustva korisnika:

Mleko strijeAngel Therapy mleko za strije iskustvaMleko za strijeAngel Therapy mleko za strije iskustva

Cena ovog mleka je 750,00 rsd, a plaćanje je pouzećem.

POGLEDAJTE VIŠE O MLEKU ZA STRIJE

Prirodni tretmani za uklanjanje strija

Postoje neki prirodni tretmani i recepti koje možete koristi za uklanjanje strija, mada njihova delotvornost nije dokazana.

Neki od njih su:

 • Ulje ricinusa – Dubinski hidrira kožu i pomaže u zarastanju ožiljaka. Bogato je proteinima, vitaminima, masnim kiselinama i antioksidantima.
 • Aloe vera gel – Veliki broj benefita za zdravlje kože. Aloe vera ublažava simptome psorijaze, ekcema i dermatitisa, akni i bubuljica. Smanjuje fleke na koži i hiperpigmentaciju. Obnavlja ćelije kože, hidrira je i neguje. Smanjuje svrab i bol ujeda komaraca i drugih insekata. Smiruje upaljenu kožu nakon depilacije i drugih tretmana.
 • Sok od limuna – Ubrzava nestajanje strija i ožiljaka.
 • Maslinovo ulje – Prirodni emolijent koji čini kožu mekom i glatkom. Neguje suvu kožu.
 • Kokosovo ulje – Hidrira kožu, sadrži beta karoten. Čest sastojak krema za strije.

Ostali estetski tretmani uklanjanja strija

 • Hemijski piling
 • Laser tretman
 • Mikrodermabrazija
 • Ultrazvuk metoda
 • Radio talasi

Ovi tretmani mogu i imati i neke neželjene efekte pored oštećenja kože i izuzetno su skupi, tako uvek prvo savetujemo upotrebu prirodnih proizvoda za uklanjanje strija.

Kako ukloniti strije na stomaku?

Stomak je najčešće mesto na kojem se javljaju strije. Strije na stomaku se javljaju kao posledica trudnoće, gojaznosti i naglog povećanja težine. Kako bi uklonili i sprečili nastanak strija na ovom mestu, savetujemo zdrav život i ishranu ukoliko imate problem sa težinom. Redovnim nanošenjem mleka za strije ćete smanjiti vidljivost strija na stomaku.

Kako ukloniti strije na rukama i nogama?

Strije na rukama i nogama se često javljaju kao posledica rasta mišića nakon vežbanja, ali i kao posledica gojaznosti. Kako bi sprečili nastanak strija na ovim mestima, savetujemo umereno vežbanje, kao i zdrav način života. Ne savetujemo upotrebu suplemenata koji se koriste za naglo povećanje mišićne mase. Takođe, strije na rukama i nogama možete ukloniti upotrebom mleka za strije.

Kako ukloniti strije u trudnoći?

U trudnoći ne savetujemo nikakve estetske zahvate niti korišćenje preparata koji u sebi sadrže retinol.

Angel Therapy mleko za strije je potpuno sigurno za korišćenje u trudnoći i možete ga koristiti svakodnevno za negu kože stomaka. Više o uklanjanju strija u trudnoći možete pročitati ovde.

Kako ukloniti strije efikasno?

Kako ukloniti strije u trudnoći

Kako bi sprečili nastanak strija potrebno je sprečiti naglo smanjenje ili povećanje telesne težine. Međutim, neki faktori koji dovode do pojava strija se ne mogu izbeći, tako da savetujemo korišćenje mleka protiv strija koje ne samo da uklanja strije, već i dubinski neguje kožu. Naravno, uvek savetujemo zakazivanje dermatološkog pregleda kada su u pitanju promene na koži.

Angel Therapy mleko za strije je obogaćeno kolagenom i bakuchiola uljem. Mleko uspešno rešava sve vrste strija, takodje se koristi i kao preventiva kako se ne bi pojavile strije. Odlično je za trudnice. Mogu da ga koriste svi, kao i deca.

Cena je 750,00 rsd, a plaćanje je pouzećem.

NARUČITE MLEKO ZA STRIJE

Vaša korpa