Strije na grudima

Strije na grudima i kako ih ukloniti?

Strije na grudima su čest estetski problem koji pogađa mnoge žene. Ovi linearne ožiljci na koži često se javljaju kao posledica brzog rasta tela tokom adolescencije, trudnoće ili promena telesne težine. Iako strije same po sebi nisu medicinski ozbiljne, za mnoge žene mogu predstavljati izvor nezadovoljstva i smanjenog samopouzdanja. Srećom, postoje različiti pristupi i tretmani koji mogu pomoći u smanjenju izgleda strija i poboljšanju izgleda kože na grudima. U ovom članku, videćemo šta su strije na grudima, zašto se formiraju i kako se možete boriti protiv njih.

Strije na grudima su ožiljci na koži kod žena i ređe muškaraca, koji se obično javljaju kao svetliji trake na tamnijoj koži ili tamniji tragovi na svetlijoj koži. Ovi ožiljci često su posledica rastezanja kože usled brzog rasta tela ili promena u telesnoj težini. Na grudima, strije su često vidljive, što može izazvati osećaj nelagodnosti, posebno tokom letnjih meseci ili u situacijama kada je potrebno nositi kupaći kostim ili dekolte.

Zašto se javljaju strije na grudima?

Strije su vrsta ožiljka na koži koje se javljaju kada se koža skuplja i širi u kratkom vremenskom periodu. Ove nagle promene utiču na oštećenja i pucanje kolagena i elastina koji održavaju čvrstoću kože i dolazi do oštećenja vezivnog tkiva i srednjeg sloja kože. Kada dođe do rupture kolagena i koža počine da se oporavlja, pojavljuju se strije koje izgledaju kao uske trakice, paralelne pruge, drugačije boje u odnosu na kožu. Strije mogu biti crvene, bele, ljubičaste ili tamnije boje.

Količina i intenzitet strija koje se javljaju su različite od osobe do osobe. Neke osobe neće razviti strije dok se kod drugih javljaju češće. Neke studije pokazaju da promene u nivoima različitih hormona mogu uticati na pojavu strija, što se najčešće javlja tokom trudnoće. Ukoliko imate više kolagena u koži veća je šansa da se kod vas neće formirati strije. Međutim, količina kolagena u telu opada sa godinama.

Pored grudi strije se najčešće nastaju na stomaku, nogama, butinama, bokovima i rukama.

Najčešći razlozi koje dovode do strija na grudima su:

 • Pubertet – Hormonalne promene koje se dešavaju u pubertetu kod devojčića dovode do naglog rasta grudi i pojave strija.
 • Trudnoća – Zbog povećanja estrogena tokom trudnoća već od šeste nedelje grudi počinju da rastu kako bi se pripremile na period dojenja. Ovaj brzi rast može dovesti do pojave strija. [1]
 • Promene u telesnoj težini – Žene koje dobiju na težinu mogu primetiti i rast grudi i pojavu strija. Strije ostaju i nakon mršavljenja jer je zbog povećanja tkiva došlo do pucanja kolagena i smanjenja elastičnosti kože.
 • Estetski tretmani – tretmani povećanja grudi i stavljanje silikona rasteže kožu i dovodi pojave strija.

Kako ukloniti strije na grudima?

Kao svaki ožiljak, strije se povlače posle nekog vremena, ali veoma teško u potpunosti.

Postoji veliki broj načina i neki tretmani koji mogu smanjiti vidljivost strija, kao i svrab. Iako se često može čuti da je sunčanje efikasan način za uklanjanje strija, ovo je potpuno pogrešno jer može povećati vidljivost strija.

Postoje različite kreme i kozmetički preparati na tržištu koji se koriste za uklanjanje strija poput krema za strije, melema, gelova i losiona. Međutim, većina od njih ne sadrži kvalitetne sastojke koji dugotrajno deluju. Mnogi sadrže i retinol koji je štetan za trudnice i dojilje. Mnogi sadrže i parabene, silikone i veštačke dodatke.

Najefikasniji način za uklanjanje strija na grudima, ali i drugim delovima tela, je korišćenje mleka za uklanjanje strija koji sadrži prirodne sastojke koji se duboko upijaju u kožu i tretiraju uzrok pojave strija, a to su oštećenja kolagena i elastina. Ovo mleko se zove Angel Bio Therapy mleko za strije.

Najbolji preparat za uklanjanje strija na grudima

Angel Therapy mleko za strije

Sadrži hranljiva biljna ulja bakučiola, nevena i badema koja štite i neguju kožu, dajući joj mekši i glatkiji izgled. Poboljšava stvaranje kolagena. Kolagen, vitamin E i alantoin doprinose osećaju zatezanja i zaglađivanja kože. Vrlo je lagano i ne masti kožu. Ostavlja prijatan osećaj meke i baršunaste kože. Može se koristiti za negu celog tela. Ova krema uklanja i smanjuje prisustvo strija na koži. Bele, crvene ili strije bilo koje boje postaju prošlost.

Ovo mleko sadrži sledeće prirodne sastojke:

 • Bakučiol ulje – Ulje bakučiola oporavlja kožu na mestima gde se strije nalaze i na taj način ih čini manje primetnim. Ima izrazit anti age efekat, usporava starenje kože.
 • Neven – Ulje nevena ubrzava stvaranje novih ćelija kože i prekriva strije. Ovaj ekstrakt značajno poboljšava izgled kože. Deluje kao antioksidant i štiti kožu od slobodnih radikala. Hidrira kožu.
 • Bademovo ulje – Služi za hidrataciju kože i uklanja crvenilo strija, čest je sastojak krema.
 • Kolagen – Ojačava kožu i sprečava nastanak novih strija. Oštećenje kolage uzrokoje strije, što ga više ima manja je šansa za nastanak strija.
 • Vitamin E – Antioksidans koji ubrzava nestanak strija i ožiljaka.
 • Alantoin – Eliminiše mrtve ćelije kože i ubrzava razvoj novih kako bi strije zarasle.

Zbog svog sastava pogodno je i za trudnice, dojilje i decu. Ovo je potpuno prirodni tretman za uklanjanje strija.

Da bi u potpunosti uklonili strije neophodno je da ovo mleko:

 • Koristite tačno iznad strija kako bi uklonili i starije strije
 • Masirate mleko kako bi se maksimalno upilo i ušlo u dublje slojeve kože
 • Koristite mleko redovno u dužem periodu, kako bi videli efikasne rezultate

Ovde možete videti iskustva korisnika:

Mleko strijeAngel Therapy mleko za strije iskustvaMleko za strijeAngel Therapy mleko za strije iskustva

Cena ovog mleka je 750,00 rsd, a plaćanje je pouzećem.

NARUČITE MLEKO ZA STRIJE

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa