Strije u trudnoći

Strije u trudnoći i kako ih ukloniti prirodno?

Buduće majke prolaze kroz niz fizičkih i emocionalnih promena. Trudnoća je period velikih promena koje se ispoljavaju i na koži. Jedna od tih promena koja se često pojavljuje su strije. Strije u trudnoći nisu neobična pojava, a često su rezultat brzog rasta trudničkog stomaka i promena u telesnoj težini.

Strije su vrsta ožiljka na koži koje se javljaju kada se koža skuplja i širi u kratkom vremenskom periodu. Ove nagle promene utiču na oštećenja i pucanje kolagena i elastina koji održavaju čvrstoću kože i dolazi do oštećenja tkiva i srednjeg sloja kože. Kada dođe do rupture kolagena i koža počine da se oporavlja, pojavljuju se strije koje izgledaju kao uske trakice, paralelne pruge, drugačije boje u odnosu na kožu. Iako češće nastaju kod žena, i muškarci pate od ovog problema, ali ipak strije su čest pratilac trudnoće.

Zašto se javljaju strije u trudnoći?

U trudnoći dolazi do naglog rasta stomaka, rastezanja kože, pucanja kolagena i formiranja strija. Uglavnom prvo nastaju crvene strije.

Strije nastaju kada se koža širi i stvara mesto u stomaku za plod. Beba traži puno mesta i zbog toga se koža širi i rasteže kako bi se omogućio i rast materice.

Kod više od 50% trudnica se pojavljuju strije na stomaku, međutim mogu se javiti i na grudima, zadnjici, nogama, kukovima i rukama. Najčešće se javljaju tokom drugog trimestra trudnoće.

Kada se pojave strije su uglavnom crvene boje, vremenom blede, ali gotovo nikad ne nestaju u potpunosti.

Pored širenja kože stomaka i pucanja kolagena, postoji još razloga za pojavu strija u trudnoći, a to su:

 • Hormoni – Tokom trudnoće proizvodi se hormon kortizol. Kako nivoi ovog hormona rastu, elastična vlakna u koži se slabe i dolazi do nastanka strija. [1]
 • Genetika – Ukoliko imate nekoga u porodicu ko ima strije, ili su vam se strije pojavljivale i pre trudnoće, veća je šansa da ćete ih dobiti i u trudnoći.

Količina i intenzitet strija koje se javljaju su različite od osobe do osobe. Neke osobe neće razviti strije dok se kod drugih javljaju češće. Neke studije pokazaju da promene u nivoima različitih hormona mogu uticati na pojavu strija, što se najčešće javlja tokom trudnoće.

Koji je najbolji način da uklonite strije u trudnoći?

Najefikasniji i najbezbedniji način da uklonite strije u trudnoći je korišćenje Angel Therapy mleka za strije.

Mleko za strije u trudnoći

Ovaj prirodni preparat protiv strija u trudnoći sadrži hranljiva biljna ulja bakučiola, nevena i badema koja štite i neguju kožu, dajući joj mekši i glatkiji izgled. Kolagen, vitamin E i alantoin doprinose osećaju zatezanja i zaglađivanja kože, kao i bolju elastičnost. Vrlo je lagano i ne masti kožu. Ostavlja prijatan osećaj meke i baršunaste kože. Može se koristiti za negu celog tela. Ova krema uklanja i smanjuje prisustvo strija na koži. Bele, crvene ili strije bilo koje boje postaju prošlost. Odlična krema za negu kože i nakon porođaja i tokom perioda dojenja.

Ovo mleko sadrži sledeće prirodne sastojke:

 • Bakučiol ulje – Ulje bakučiola oporavlja kožu na mestima gde se strije nalaze i na taj način ih čini manje primetnim. Ima izrazit anti age efekat, usporava starenje kože.
 • Neven – Ulje nevena ubrzava stvaranje novih ćelija kože i prekriva strije. Ovaj ekstrakt značajno poboljšava izgled kože. Deluje kao antioksidant i štiti kožu od slobodnih radikala. Hidrira kožu.
 • Bademovo ulje – Služi za hidrataciju kože i uklanja crvenilo strija, čest je sastojak krema.
 • Kolagen – Ojačava kožu i sprečava nastanak novih strija. Oštećenje kolage uzrokoje strije, što ga više ima manja je šansa za nastanak strija.
 • Vitamin E – Antioksidans koji ubrzava nestanak strija i ožiljaka.
 • Alantoin – Eliminiše mrtve ćelije kože i ubrzava razvoj novih kako bi strije zarasle.

Zbog svog sastava pogodno je i za trudnice, dojilje i decu. Ovo je potpuno prirodni tretman za uklanjanje strija.

Da bi u potpunosti uklonili strije neophodno je da ovo mleko:

 • Koristite tačno iznad strija kako bi uklonili i starije strije
 • Masirate mleko kako bi se maksimalno upilo i ušlo u dublje slojeve kože
 • Koristite mleko redovno u dužem periodu, kako bi videli efikasne rezultate

Ovde možete videti iskustva trudnica i mam koje su koristile ovo mleko:

Mleko strijeMleko za strijeAngel Therapy mleko za strije iskustva

Cena ovog mleka je 750,00 rsd, a plaćanje je pouzećem. Neto 200ml.

NARUČITE MLEKO ZA STRIJE

Kako sprečiti strije u trudnoći?

Pored upotrebe mleka za strije postoje još neki načini da sprečite nastanak strija:

 • Ostanite hidrirani – unosite dovoljne količine vode kako bi koža bili više hidrirana.
 • Izbegavajte kofein – kofein je diuretik, koji vezuje vodu i izbacuje je iz organizma, tako da i koža gubi brže vlagu, zbog gubljenja tečnosti iz organizma. Zbog nedostatka vode smanjena je elastičnost kože.
 • Hranite se zdravo – hrana bogata cinkom, proteinima i vitamina poboljšava zdravlje kože.

Svakodnevno nanosite Angel Therapy mleko za strije kako bi ste smanjili vidljivost postojećih strija i sprečili nastanak novih strija. Obogaćeno je kolagenom i bakuchiola uljem. Mleko uspešno rešava sve vrste strija, takodje se koristi i kao preventiva kako se ne bi pojavile strije. Odlično je za trudnice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaša korpa